Zdrowe i gotowe!

Kolejna witryna oparta na WordPressie

Kategoria: Warzywa i owoce

Witamina C - jakie warzywa i owoce mają jej najwięcej

Witamina C – jakie warzywa i owoce mają jej najwięcej?

Posted on 13 lutego 2020 by piernicon

Wiele osób sądzi, że najwięcej witaminy C znajdziemy w owocach cytrusowych, jak pomarańcze czy cytryny. I chociaż owoce te zawierają sporo kwasu askorbinowego to wcale nie jest to największa ilość. Zobaczcie jak działa witamina C, czym grozi jej nadmiar oraz niedobór, a także w jakich owocach i warzywach spotkamy jej najwięcej.

Ostatnie wpisy

  • Witamina C – jakie warzywa i owoce mają jej najwięcej?
  • Erytrytol – co to jest? Jakie są jego właściwości oraz zastosowania kulinarne?
  • Ksylitol – właściwości i zastosowania kulinarne cukru brzozowego
  • Amarantus – właściwości i zastosowanie. Jak gotować nasiona szarłatu wyniosłego?
  • Miód pszczeli – rodzaje, właściwości oraz zastosowanie kulinarne

Kategorie

  • Cukier i jego zdrowsze zamienniki
  • Superfoods
  • Warzywa i owoce
©2023
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda