Erytrytol to kolejny zamiennik tradycyjnego cukru trzcinowego, o którym często jest mowa. Substancja słodząca, jaką jest erytrytol ma wiele wspólnego z ksylitolem, jednak znajdziemy również parę różnić między nimi. Jeśli chcecie dowiedzieć się czym jest i jak powstaje erytrytol, jakie są jego właściwości oraz zastosowania, to czytajcie dalej.
Kategoria: Cukier i jego zdrowsze zamienniki
Ksylitol – właściwości i zastosowania kulinarne cukru brzozowego
Ksylitol to coraz bardziej powszechny zamiennik cukru trzcinowego. Chociaż nadal nie ma takiej popularności jak miód to na brak zainteresowania nie może narzekać. Jeśli chcecie dowiedzieć się czym dokładnie jest ksylitol, jak powstaje oraz poznać jego właściwości i zastosowania kulinarne, to czytajcie dalej.
Miód pszczeli – rodzaje, właściwości oraz zastosowanie kulinarne
Miód to takie płynne złoto o niezwykłych właściwościach oraz intensywnym smaku i aromacie. Niestety, zdajemy się o nim ostatnio zapominać. Z tego powodu postanowiliśmy powiedzieć Wam małe co nieco o miodku, jego rodzajach, a także właściwościach i zastosowaniach tego szlachetnego produktu naturalnego. Czytajcie dalej.